Energiebesparing

Jan Kamp Schilders is ook gespecialiseerd in energiebesparende muurverven, glasherstel-werkzaamheden en plaatsen van isolatieglas.

Energiebesparende muurverven.

Onze energiebesparende muurverven verlagen de stookkosten met gemiddeld 10 procent.

Energiebesparende muurverven.


De energiebesparende muurverven verlagen de stookkosten met gemiddeld 10% en verbeteren het binnenklimaat. Wanneer energiebesparende muurverf op de binnenwand wordt opgebracht, ontstaan de volgende werkingen:
  • ’s zomers: De energie besparende muurverf neemt vocht uit de lucht op, welke vervolgens verdampt. Daardoor ontstaat verdampings koelte welke de ruimte aanmerkelijk afkoelt.
  • ’s winters: De energiebesparende muurverf zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in huis wat ertoe leidt, dat een aangenaam interieurklimaat ontstaat. Vooral voor mensen met allergieën en astma kan dit het positief werken. Er zijn dan minder stookkosten (gemiddeld 10%) mee gemoeid om eenzelfde interieurwarmte te bereiken en te handhaven.

Woningen met schimmelvorming!
Door de speciale werking van de muurverf  wordt tegelijkertijd  overtollig vocht uit de wand gezogen. De muurverf zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid rond ca. 55% gehouden wordt; zodoende wordt schimmelvorming tegengegaan. U kunt nog meer op de energiekosten besparen! Door toepassing van deze energiebesparende verf in combinatie met warmtepanelen in uw huis gaat u kosten besparen.

Stralingsverwarming is dé oplossing.


We hebben een efficiëntere, comfortabelere en gezondere oplossing nodig, en die bestaat: stralingsverwarming. Een stralingswarmtebron brengt energie rechtstreeks over naar de mens, zonder dat daarvoor eerst alle lucht in de ruimte moet worden opgewarmd. Dat is uiteraard veel energie-efficiënter. Bijna alle energie die door een stralingswarmtebron wordt verbruikt, wordt nuttig aangewend. Omdat stralingsverwarming mensen rechtstreeks kan verwarmen, verhoogt bovendien het thermisch comfort in een gedeelde ruimte.

Luchtverwarming creëert een relatief homogeen klimaat, terwijl mensen verschillend zijn: niet iedereen heeft het even snel warm of koud, niet iedereen draagt dezelfde kleren, en niet iedereen voert precies dezelfde activiteiten uit. In een gedeelde ruimte is de regeling van de centrale verwarming dus altijd gebaseerd op een compromis, waarbij onmogelijk iedereen tevreden kan zijn. Met stralingswarmte kan daarentegen iedereen het thermisch milieu vinden dat bij hem of haar past.

verlaagt energieverbruik
voorkomt schimmelvorming
geringe veroudering
geschikt voor mensen met allergieën

Interesse in de energiebesparende muurverven?

Graag kom ik vrijblijvend langs om kennis te maken, en u te informeren over de mogelijkheden die Jan Kamp Schilders u kan aanbieden.

Plaatsen van isolatieglas en glasherstelwerkzaamheden.

Wist u dat u behoorlijk wat geld kunt besparen door het plaatsen van isolatieglas.

Plaatsen van isolatieglas en glasherstelwerkzaamheden.

Naast schilderwerk is Jan Kamp Schilders ook gespecialiseerd in glasherstel-werkzaamheden en plaatsen van isolatieglas. Wist u dat u behoorlijk wat geld kunt besparen door het plaatsen van isolatieglas, en dat u subsidie kunt krijgen voor plaatsen van isolatieglas!

Naast een besparing in de energiekosten gaat u ook efficiënter om met energie en is het beter voor het milieu.  Door het plaatsen van isolatieglas gaat minder warmte verloren, waardoor de verwarmingsketel minder hard hoeft te stoken.

Door concrete voorbeelden kunnen wij overtuigen van duurzaam innoveren van uw vastgoed, om zo op langer termijn kosten te kunnen besparen en te werken aan een duurzame woning en leefomgeving.

Enkel glas vervangen door HR++ glas kan in een gemiddelde eengezinswoning (21,5 m2 glas) gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar besparen. Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een woning gemiddeld bijna 1.300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft.

Grootste voordelen van dubbelglas HR, HR++, HR+++


kosten besparing op energie
wooncomfort verbeterd
minder tocht en lawaai
subsidieregeling voor glasvervanging

In onderstaande tabel staat een overzicht wat u kunt besparen per glassoort.

Glas

 

Prijs (excl. arbeidskosten) U-waarde Energiebesparing per woning met 20m² aan glas
Dubbel glas € 65 per m² 2,7 € 140 per jaar
HR € 70 per m² 1,7 – 2,0 € 180 per jaar
HR+ € 75 per m² 1,3 – 1,6 € 220 per jaar
HR++ € 80 per m² 1,2 € 260 per jaar
HR+++ € 120 per m² 0,5 – 0,9 € 280 per jaar

Nieuwsgierig geworden?

Graag kom ik vrijblijvend langs om kennis te maken, en u te informeren over de mogelijkheden die Jan Kamp Schilders u kan aanbieden.